Integratieplatform

Haal het maximale uit elk systeem met een integratieplatform

Bij W3S Digital omarmen we de essentie van digitale transformatie en bieden we geavanceerde integratieplatforms die jouw organisatie wendbaar en concurrerend maken. Ontdek hoe onze strategische aanpak een revolutie teweegbrengt in de manier waarop jij data beheert, processen stroomlijnt en innovatie omarmt. 

Het belang van Cloud integratie

In de snel evoluerende digitale wereld is een doordachte digitale strategie cruciaal. Wij begrijpen dat de overstap naar de Cloud essentieel is voor modernisering en concurrentievoordeel. Daarom bieden onze integratieplatforms de ideale basis voor een naadloze overgang naar PaaS- en SaaS-diensten, kostenefficiëntie en modulaire flexibiliteit. 

Ontdek waar je staat met jouw digitale volwassenheid

Hoe digitaal volwassen is jouw organisatie nu echt? Klik hier voor onze digitale volwassenheidsscan en krijg binnen enkele minuten heldere inzichten. Deze scan biedt niet alleen een blik op jullie huidige positie, maar ook concrete stappen voor verdere groei. Het is een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier te ontdekken hoe je jouw organisatie kunt versterken. Ontdek op eigen tempo hoe jullie digitale toekomst eruit kan zien.

Ontdek jouw fase

 

Wat is een integratieplatform? 

In de dynamische digitale wereld, waar gegevensuitwisseling cruciaal is, komt een integratieplatform als reddende engel tevoorschijn. Bij W3S Digital zien we een integratieplatform als de brug tussen diverse digitale ecosystemen. Maar wat maakt het nu zo interessant? 

Wanneer is een integratieplatform interessant?

 • Realistische meerwaarde
  Een integratieplatform wordt pas echt interessant als drie of meer systemen binnen jouw organisatie data met elkaar uitwisselen. We adviseren dan ook een integratieplatform alleen in te zetten als het daadwerkelijk impact heeft op jouw bedrijfsprocessen en groei. 
 • Naadloze connectiviteit
  Stel je voor dat al jouw bedrijfssystemen, van ERP tot CRM en van e-commerce tot PIM, naadloos met elkaar kunnen communiceren. Dat is waar integratieplatforms hun kracht tonen. Het zorgt voor een soepele en efficiënte uitwisseling van data tussen verschillende applicaties en processen. 
 • Overzicht en efficiëntie
  Met een integratieplatform beheer je alle integratieprocessen vanaf één centrale locatie. Hierdoor kun je processen beter monitoren, fouten snel ontdekken en zorg je voor een efficiënte workflow. Het biedt een holistisch overzicht van jouw digitale landschap. 
 • Snellere time-to-market
  Koppelingen zijn sneller op te zetten met een integratieplatform, wat resulteert in een kortere time-to-market. Hierdoor kun je snel gebruikmaken van nieuwe functionaliteiten en je e-commerce platform gereedmaken voor (nieuwe) markten. 
 • Kortere ontwikkeltijd
  Dankzij een integratieplatform worden gewenste koppelingen sneller klaargemaakt voor gebruik. Het vereenvoudigt complexe processen en versnelt het ontwikkeltraject. 

Onze specialisten ondersteunen je bij het integratieproces

Een doordacht integratieproces is essentieel. Onze specialisten begeleiden je stap-voor-stap, van het waarom van koppelen tot het in kaart brengen van datasystemen en implementatie. 

 

Stap 1: Oplossing kiezen

Op basis van vooronderzoek zoeken we oplossingen die jouw specifieke uitdagingen aanpakken, dit doen we door middel van onze Discovery Fase


Stap 2: Oplossing integreren

We configureren en integreren de gekozen oplossing naadloos in jouw bestaande systeem. 


Stap 3: Koppelingen testen

Bouw en test alle koppelingen grondig voordat je live gaat. 


Stap 4: Livegang

Implementeer het integratieplatform en maak jouw systemen, zoals ERP, CRM, e-commerce en meer, slimmer en efficiënter. 

Microsoft Azure-integratieoplossingen

Bij W3S Digital omarmen we Microsoft Azure Integration Services als de drijvende kracht achter onze integratieplatforms. Deze Clouddienst, ook wel bekend als iPaaS (Integration Platform as-a-Service), biedt niet alleen Cloud-native, on-premise en hybride integratiemogelijkheden, maar zorgt ook voor een naadloze verbinding tussen jouw digitale ecosystemen. 

 

Voordelen van Azure Integration Services 

 • 450+ Adapters: koppel moeiteloos met standaardapplicaties en SaaS-diensten dankzij een uitgebreide set van 450+ adapters. 
 • Cloud native flexibiliteit: Profiteer van Cloud-native, on-premise en hybride integratiemogelijkheden voor optimale flexibiliteit. 
 • Microsoftbeheer: Laat infrastructureel beheer over aan ons, zodat jij je kunt concentreren op functionele implementatie. 

Azure API Management

Azure API Management vereenvoudigt het beheer en de beveiliging van API's met een krachtige gateway. Het biedt versiebeheer, beveiliging met API-sleutels en OAuth, uitgebreide analyse en monitoring, schaalbaarheid en naadloze integratie met Azure-services. Verbeterde ontwikkelaarservaring wordt mogelijk gemaakt door documentatie, testconsoles en ontwikkelaarsportalen. Organisaties kunnen profiteren van automatische schaalbaarheid en API-monetisatie, waardoor ze API's efficiënt kunnen bouwen, beheren en aanbieden, essentieel in moderne softwareontwikkeling en digitale transformatie. Azure API Management vormt een integraal onderdeel van Azure Integration Services en onderscheidt zich door: 

 

Naadloze integratie

Integreer moeiteloos met andere Azure-services voor een volledig geoptimaliseerd ecosysteem. 

 

Cloud-Native pay-as-you-go model

Profiteer van echt Cloud-native (PaaS), pay-as-you-go modellen voor dynamische schaalbaarheid en transparante pricing. 

 

Out-of-the-box monitoring

Monitor op transparante wijze infrastructuur, security, processen en kosten met een standaarddashboard. 

Jouw integratieplatform bespreken? 

Ontdek hoe W3S Digital jouw digitale horizon verbreedt met innovatieve integratieplatforms. Neem contact op en laat ons samen bouwen aan een naadloze digitale toekomst. 

Bel met Anouk Stuur haar een mail

 

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? 

Laat het ons weten! Na het invullen van het formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op.