Single sign-on

Eenvoudig, veilig en snel inloggen op meerdere systemen met één account. Wij regelen het voor je.

Start jouw project!

Eenvoudig en snel inloggen

Herken je het probleem dat medewerkers meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden moeten onthouden om op verschillende systemen in te loggen? Dit kan soms frustrerend zijn en leiden tot mindere productiviteit. Met single sign-on, afgekort SSO, kan je eenvoudig inloggen op meerdere systemen. Je hebt één account waarmee je direct wordt ingelogd bij alle aangesloten applicaties en systemen. De single sign-on service brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:

  1. Veiligheid blijft gewaarborgd
  2. Eenvoudiger en sneller inloggen
  3. Kostenbesparend

Techniek achter SSO

Technisch gezien werkt de Single Sign-On van W3S Digital op basis van het OpenID Connect protocol. Dit oAuth2 protocol wordt onder andere gebruikt in de single sign-on systemen van Facebook en Google. Een goed voorbeeld van het oAuth2 protocol is de mogelijkheid om op apps en websites in te loggen met Facebook. Doordat meerdere grote instellingen actief werken aan de doorontwikkeling van het oAuth2 en openID Connect protocol wordt de veiligheid van onze single sign-on service gewaarborgd.

Case: inloggemak voor huisartsen

In opdracht van de Landelijke Huisartsen Vereniging en het Nederlands Huisartsen Genootschap hebben we een Single Sign-on ontwikkeld waarmee leden van deze verenigingen met één keer inloggen toegang kunnen krijgen tot meerdere applicaties. Bijvoorbeeld HAweb, mijn.lhv.nl en nhg.org. Dit wordt continu uitgebreid met steeds meer applicaties. Op basis van rechten en rollen wordt bepaald of iemand toegang heeft tot de betreffende applicaties. Is dit zo, dan wordt direct de benodigde informatie van deze persoon doorgegeven aan de applicaties die bezocht wordt.

Meer informatie over SSO?

Wil je meer weten over Single Sign-On of ben je geïnteresseerd in het laten bouwen van deze service? Neem contact op met Bob via: 
info@w3s.nl | 010 2700333

Stuur een bericht
Laat je terugbellen

Heb je een vraag?

Laat je terugbellen