Een op maat gemaakt documentmanagementsysteem

  • Zorg
  • Maatwerk Software

Lechner Consult

afbeeldingen worden geladen...

Lechner Consult levert medische adviezen zodat derde partijen een medisch oordeel kunnen geven over gezondheidsschade. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij Documed ontwikkeld.

  • - Op maat gemaakt Document Management Systeem
  • - Gebruiksvriendelijke interface
  • - Sterke databeveiliging

Op maat gemaakt documentmanagementsysteem 

Lecher Consult wordt vaak via een tussenpersoon ingeschakeld om een medisch advies te geven. Denk bijvoorbeeld aan een werknemers die arbeidsongeschikt raken. Je kunt je wel voorstellen dat er veel input nodig is om een goed advies te kunnen schrijven. Medische dossiers, röntgenfoto’s of verzekeringsdocumenten. Om dit proces overzichtelijk te maken én te houden, hebben wij samen met Lechner Consult Documed ontwikkeld. Een online Document Management Systeem die gemakkelijk te gebruiken is voor zowel de klant als de medische adviseurs. Via Documed worden documenten aangeleverd door klanten in een online dossier, kunnen de medische adviseurs op basis van de documenten hun advies maken en leveren zij het advies op een veilige manier weer aan hun klanten.

"Onze grote klanten vinden het makkelijk dat ze eenvoudig stukken kunnen uploaden. Het scheelt een hoop tijd voor de klant en voor ons. Sommigen dossiers hebben haast en dan is het zeker een voordeel dat het zoveel tijd scheelt."

Richard Blanker Medisch Adviseur

Documenten verzamelen in een Online Dossier

Klanten en hun cliënten hebben toegang tot een persoonlijk online dossier. Via dit online dossier kunnen zij de benodigde documenten voor het medisch advies gemakkelijk uploaden. Het persoonlijke dossier biedt klanten en cliënten een overzichtelijke plek van hun documenten, contactpersonen en een status van het advies. Hierdoor zijn zij nauw betrokken bij het proces en hebben zij duidelijkheid in de gang van zaken.

Desktop app voor medisch advies

De documenten zijn direct inzichtelijk voor de Medische Adviseurs in hun desktopapplicatie. Zodra alle benodigde documenten verzameld zijn, is het medisch dossier klaar voor een advies. Via Documed heeft de planner inzicht in wie er beschikbaar is en kan hij of zij het medische dossier toewijzen aan een beschikbare medisch adviseur.

Het advies wordt dankzij een handige integratie met Microsoft Office direct in de applicatie geschreven. De adviseurs kunnen sjablonen selecteren om het rapport te schrijven. En dankzij een pre-fill functie kan bepaalde informatie automatisch ingevuld worden door het systeem! Aan de hand van het ingevulde sjabloon kan de adviseur aan de slag met het medisch advies. Zodra het advies geschreven en gecontroleerd is door collega’s, kan de medische adviseur het advies publiceren in het online dossier van de klant. De klant ontvangt direct een notificatie wanneer het medisch advies online klaar staat.

Omgaan met privacygevoelige gegevens

De gegevens en documenten waar LechnerConsult meewerkt zijn privacygevoelig. Om hier goed mee om te gaan hebben wij sterke veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hebben wij o.a. om de veiligheid te waarborgen het systeem op een eigen terminal service draaien, is alle data versleuteld op de database, heb je alleen toegang via Two Factor Authentication en hebben alleen degene met de juist rol toegang tot data in het online dossier.

Wij werken veel samen met zorginstellingen en zijn ook ISO & NEN gecertificeerd. Hierdoor begrijpen wij hoe we om moeten gaan met privacygevoelige gegevens zoals patiëntdata. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons!

Bekijk ook andere cases binnen de zorg