Waarom je Umbraco als Content Management Systeem (CMS) moet gebruiken

Het kiezen van een Content Management Systeem (CMS) is voor veel mensen een moeilijke taak. De specificaties van elk systeem zijn verschillend en lastig te vergelijken. Ben je op zoek naar een CMS voor je nieuwe website? Lees in deze blog waarom wij je aanbevelen om voor Umbraco te kiezen.

Het ‘beste CMS’ bestaat niet

Er bestaat wereldwijd geen content management systeem dat als ‘de beste’ bestempeld kan worden. Dit komt simpelweg doordat er met ieder CMS wel iets aan de hand is en dit verschillende voor- en nadelen heeft. 

De voorwaarden waar een goed CMS aan moet voldoen zijn afhankelijk van de wensen en behoeften van je organisatie en medewerkers.

De focus van Umbraco

Het CMS van Umbraco focust zich met name op het bouwen van uitgebreide en complexe platformen op basis van open source. Hierdoor is Umbraco een CMS dat uitermate geschikt is voor (grotere) MKB organisaties. Met Umbraco hebben developers en ontwerpers veel vrijheid om het CMS naar wens van de klant in te richten. Het is hierbij wel van belang dat de developers en ontwerpers voldoende kennis van Umbraco in huis hebben.

Flexibliteit van Umbraco

Umbraco is een erg flexibel CMS systeem omdat het de mogelijkheid biedt om verschillende systemen met elkaar te koppelen. Er kan eenvoudig gekoppeld worden met alle Microsoft producten (zoals Azure en Sharepoint) doordat Umbraco een open source .NET platform is. Het Umbraco platform maakt het ook mogelijk om in het CMS koppelingen te maken met software van leveranciers zoals Exact, AFAS en SAP. Meer weten over de koppelingen die we voor je kunnen maken? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

 

 


Umbraco biedt de mogelijkheid om een geheel eigen design voor je website te maken. Hierdoor ben je in Umbraco niet afhankelijk van een gekozen template, maar kan de hele website flexibel ingericht worden. Het is ook eenvoudig om persoonlijke aanpassingen in het CMS door te voeren en uit te breiden.

Veiligheid

Bij Umbraco staat veiligheid hoog in het vaandel. Het CMS wordt veel gebruikt door organisaties met privacygevoelige gegevens, zoals websites met een Intranet. Daarom heeft Umbraco verschillende veiligheidsvoorwaarden waaraan voldaan moet worden. Bijkomend voordeel is dat updates minder vaak voorkomen.

Structuur Umbraco CMS

De hiërarchische opbouw van het Umbraco systeem zorgt voor een gebruiksvriendelijke uitstraling.

Umbraco heeft een hiërarchische structuur waarbij alle pagina’s onder elkaar staan op basis van de structuur van de website. Bij Umbraco is het mogelijk om verschillende soorten (content)pagina’s toe te voegen, op basis van je eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop die speciale product- of landingspagina’s wil toevoegen.

Umbraco is eenvoudig in het gebruik en heeft standaard inbouwde tabs voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Daarnaast is alle media (afbeeldingen en bestanden) overzichtelijk te beheren in de media bibliotheek.

Een groot pluspunt is dat je het CMS via alle devices kunt beheren. 

Taal (ontwikkelmethode)

Umbraco maakt gebruik van ASP.NET van Microsoft. Dit is een platform waarin ASP.NET applicaties gemaakt kunnen worden. De programeertaal die hierbij hoort is C#. Applicaties die ontwikkeld worden in ASP.NET zijn vaak complex en vergen veel kennis en ervaring.

.NET is open source en wordt ondersteund op Windows, Linux en macOS. Hierdoor is het mogelijk om cross platform applicaties te ontwikkelen en deze te koppelen aan 1 centraal CMS.

Vergelijking met Wordpress en Drupal

WordPress, Drupal en Umbraco zijn allemaal gratis CMS systemen op basis van open source. WordPress is bedoeld voor eenvoudige websites en blogs. Door het aantal plug-ins en bugs is WordPress een stuk onveiliger, maar wel goedkoper dan Drupal en Umbraco.

Drupal is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren. Drupal is ontwikkeld in PHP, maar erg complex voor developers. Doordat je veel verschillende modules moet installeren wordt het al snel onoverzichtelijk voor developers. Het grote voordeel van Umbraco is de koppeling met Microsoft en dat er ontwikkeld wordt in C# en .NET. Umbraco biedt daarnaast meer maatwerk door de flexibiliteit in het design.

Support

Vanuit W3S Digital verzorgt onze service desk de Umbraco support voor onze klanten. Door het open source karakter heeft Umbraco een actieve community van developers. Er is online veel over Umbraco te vinden doordat er een grote groep mensen mee bezig is. Hierdoor biedt onze service desk snelle ondersteuning en oplossingen voor vragen van onze klanten.

W3S Digital en Umbraco

Een aantal jaar geleden gebruikten we ons eigen CMS (Smartobjects), maar inmiddels werken we alleen nog met Umbraco. Het ontwikkelen in open source en .NET gaf de doorslag om met Umbraco te gaan werken. Umbraco kan eenvoudig gekoppeld worden met Microsoft programma’s en maakt het makkelijk om in teamverband aan projecten te werken

Umbraco community member

Bij W3S Digital gebruiken we voor al onze (nieuwe) klanten Umbraco als CMS systeem. Door de uitwisseling van kennis en doorontwikkeling van het CMS leveren we een actieve bijdrage aan de community rondom Umbraco. We doen dit door met vraag en antwoord actief te zijn op diverse fora en aanpassingen voor het systeem aan te dragen. Zo gaan we binnenkort de W3S Google Search als open source module delen met de community.

Overtuigd?

Ben je overtuigd van Umbraco als CMS systeem en wil je de mogelijkheden voor jouw organisatie bespreken? Neem dan contact met mij op!

Bel met Bob Stuur hem een mail

 

Download de Groeigids

En ontdek hoe je jouw huidige digitale propositie kunt bepalen, wat de potentiële groeistrategieën zijn én hoe je deze kunt toepassen.