Umbraco 10 is uit! Dit zijn de voordelen voor jou

De nieuwste versie van Umbraco is uit: Umbraco 10!

Umbraco 10 is uit! Sibren, Developer en Tech Owner bij W3S Digital vertelt je alles over de voordelen van het nieuwe systeem. Het Content Management Systeem (CMS) staat niet alleen bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid maar sinds versie 9 is het ook nog compleet future proof. Umbraco is op het eerste gezicht nog steeds het gebruiksvriendelijke platform maar vooral aan de achterkant is er énorm veel gebeurd. Het CMS is nu gebouwd op de meest relevante en moderne technologieën. Deze overstap heeft er simpelweg voor gezorgd dat websites nu nog beter presteren, schaalbaarder zijn en een schonere architectuur hebben. Ook is de installatie-grootte drastisch afgenomen waardoor websites nog sneller zijn dan ooit tevoren.

 

Het toekomstbestendige CMS

Waarom het een toekomstbestendig CMS is, leg ik je graag uit! Umbraco werkte tot versie 9, alleen op Windows Servers. Vanaf versie 9 ondersteunt het een nieuwe versie van het .NET-platform. Het .NET-platform is in het kort een applicatieframework waar je met verschillende programmeertalen gebruik kunt maken van bepaalde standaarden en mogelijkheden die je helpen bij het ontwikkelen. Microsoft is enkele jaren geleden begonnen met een ‘cross platform’-versie hiervan. Dit wil zeggen dat het op verschillende Operating Systems gebruikt kan worden, dus niet langer alleen Windows. Dit maakt het mogelijk om op Linux-servers en MacOS te hosten. Maar voor ons is dit niet het belangrijkste aan de vernieuwingen van Umbraco: het belangrijkste is vooral dat het weer een stukje sneller en fijner werkt voor de klant en ook weer bijgewerkt zal zijn met de nieuwste veiligheidsstandaarden.

Sneller en veiliger dan ooit

Voor de eindgebruiker zal er in eerste instantie niet zoveel veranderen: Umbraco blijft het snelle, veilige en flexibele CMS zoals je dat gewend bent. Alleen nu nog net iets sneller en veiliger dan voorheen: versie 10 is een versie die langer ondersteunt wordt dan versie 9, waardoor er voor een langere periode ook (veiligheid)updates uit zullen komen. Daarnaast heeft het ook enorme voordelen voor de vindbaarheid van je website. Google houdt namelijk van websites die snel laten dus dit is echt een groot pluspunt voor je vindbaarheid (SEO)!

Wil jij ook een indrukwekkende digitale oplossing?


Umbraco 10 is onze nieuwe grote liefde. Deze versie maakt het voor W3S Digital namelijk ook makkelijker om te updaten van versie 9 of 10 naar de nieuwere versies. In plaats van ‘dagen’, is het nu ‘minuten’! Wij zijn erg enthousiast, jij ook? Met Umbraco 10 kunnen wij nu namelijk nog indrukwekkendere digitale oplossingen creëren die het verschil maken voor onze klanten.

Wil je meer weten over Umbraco 10 of lijkt het je interessant om te sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact op met mijn collega Anouk! Zij weet je alles te vertellen over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk.

Bel met Anouk Stuur haar een mail