Een geavanceerd Transport Managementsysteem

  • Logistiek
  • Maatwerk Software

Sterima

afbeeldingen worden geladen...

Sterima helpt ziekenhuizen en medische bedrijven in de Benelux met het steriliseren van o.a. medische instrumenten. Hiervoor halen ze gebruikte instrumenten op en leveren ze gesteriliseerde instrumenten af. Voor Sterima hebben wij een geavanceerd Transport Managementsysteem mogen bouwen.

  • - Op maat gemaakt TMS
  • - Mobiele App voor chauffeurs
  • - Optimale route plannen

Gebruikers staan centraal

Toen Sterima bij ons aan tafel schoof, ging er een wereld voor ons open. Hun logistieke proces is namelijk een complex proces waar rekening gehouden wordt met verschillende zaken en partijen. Want heb je er ooit over nagedacht wat er allemaal gedaan moet worden om altijd steriele instrumenten aanwezig te hebben in een ziekenhuis? Het was een leuke uitdaging om alle gebruikers en processen samen te voegen in een overzichtelijk Transport Managementsysteem dat zowel de klant als de organisatie verder helpt. In dit systeem staan de gebruikers centraal zodat zij hun werkzaamheden optimaal kunnen uitvoeren.

"W3S Digital is zeer proactief en denkt zeker mee aan ons verhaal."

Kjeld Craeymeersch Finance & Logistics Manager bij Sterima

Overzichtelijk planbord voor routeplanners

Een logistiek proces staat of valt met het inplannen van orders en plannen van routes. Het is dus belangrijk dat dit proces soepel verloopt. Om de routeplanners op kantoor hierbij een handje te helpen is er een overzichtelijk planbord ontwikkeld waarmee de routeplanners op een gebruiksvriendelijke manier de orders van de ziekenhuizen in een route kunnen plaatsen en automatisch de meest optimale routes kunnen berekenen. Deze routes worden doorgestuurd naar de chauffeurs die de instrumenten afleveren en ophalen.

Alles in één App voor chauffeurs

Via een Mobiele Applicatie hebben de chauffeurs toegang tot de route die ze moeten rijden. Eenmaal op locatie leveren zij de karren met gesteriliseerde instrumenten. Om het logistieke proces volledig te waarborgen, scant de chauffeur barcodes op de kar en in het ziekenhuis. Zo worden de karren volledig gevolgd en weet Sterima altijd waar een kar is. Hierdoor ontvangen klanten een “Proof of Delivery” die op de seconde nauwkeurig is.

Helaas loopt het in de praktijk soms anders dan gepland. Soms komen chauffeurs op plekken in ziekenhuizen waar de app geen verbinding met het internet kan maken. Via data buffering kunnen de chauffeurs gewoon verder werken in de app. Barcodes scannen, contactpersonen laten aftekenen etc. Zodra de applicatie weer internetverbinding heeft, worden de data geregistreerd.

Gemakkelijk orders plaatsen voor ziekenhuizen

Voordat orders ingepland worden door de routeplanners en gereden worden door de chauffeurs komen de orders binnen via het ordersysteem van Sterima. Het TMS haalt deze orders automatisch binnen. Omdat tijd belangrijk is voor medische instellingen worden de orders om de twee minuten opgehaald door het TMS. Zo kunnen de routeplanners snel aan de slag met het plannen van de orders.

Bekijk ook andere cases die betrekking hebben op logistiek