Een nieuw platform voor bankiers

  • Ledenorganisaties
  • Koppelingen
  • Maatwerk Software

Nederlandse Vereniging van Banken

afbeeldingen worden geladen...

De Nederlandse Vereniging van Banken is dé verbinding tussen de bankensector, politiek en maatschappij.

  • - Content Management
  • - Card-based design
  • - Intelligente navigatie

Het overzicht bewaren

Voor de Nederlandse Vereniging van Banken hebben wij een strak nieuw platform gelanceerd.  De eisen waren duidelijk: flexibel gebruik van de (content) blokken, thema pagina's vrij kunnen invullen en/of toevoegen en een gebruiksvriendelijke site-navigatie. Hiernaast hebben wij ook de lay-out opgefrist met een nieuw card-based design.

Duidelijk communiceren

De Nederlandse Vereniging van Banken wilt haar maatschappelijke functie op een verantwoorde manier uitvoeren. Hierbij moet duidelijke communicatie centraal staan. Om dit te realiseren werd er nagedacht over het aanbod van informatie en hoe dit zo toegankelijk mogelijk kan worden aangeboden voor gebruikers. Door middel van een intelligente navigatie hebben wij hier een invulling aan gegeven. Met een suggestieve search wordt de informatiestroom bij de ''site search'' steeds relevanter voor de gebruikers.

 

Hiernaast moest de content ook makkelijk te bedienen zijn voor de Nederlandse Vereniging van Banken zelf. Hierbij krijgt de marketing & communicatie afdeling veel vrijheid in het plaatsen van stukken en kunnen zij sneller reageren op de wensen van gebruikers. Wij hebben dit gerealiseerd door het CMS Umbraco 7 toe te passen. Lees hier waarom Umbraco hiervoor het juiste CMS is.

 

Alle informatie wordt overzichtelijk en gescheiden gepresenteerd, waardoor de lezer de nieuws artikelen en thema’s overzichtelijk kan doorscrollen.

Dubbel menu

Binnen twee a drie klikken toegang tot de juiste informatie, dat was ons doel. Om dit te kunnen verwezenlijken werden er twee menu's  toegevoegd. Één voor de meest gebruikte pagina's van de website en één voor de leden die iets specifiekere informatie zoeken. Zo is is de informatie duidelijk en bedient deze twee verschillende soorten gebruikers.

Bekijk ook andere cases van ledenorganisaties