Een vriendelijk boekingssysteem voor de moderne school 

  • Onderwijs
  • Platformen

Buzz010

afbeeldingen worden geladen...

In opdracht van KCR en Stichting De Verre Bergen ontwikkelde we Buzz010!

Buzz010 is het Rotterdamse loket voor busritten naar educatieve excursies voor alle basisschoolleerlingen in de stad.

  • - Gebruiksvriendelijk boekingssysteem
  • - Speelse look & feel
  • - Meer inspirerende ervaringen voor basisschoolleerlingen

Gebruiksvriendelijke boekingssysteem

Het boeken van een buitenschoolse (culturele) activiteit is voor leerkrachten vaak een stressvolle en logistiek uitdagende onderneming. Buzz010 wil de leerkrachten in het basisonderwijs ontzorgen door de busritten naar educatieve excursies in Rotterdam te verzorgen. Door een gebruiksvriendelijk boekingssyteem te ontwikkelen hebben we het plannen van een busrit zo simpel mogelijk gemaakt.

 

Met het toepassen van verschillende innovatieve technieken hebben we de drempel voor het plannen van een culturele activiteit zo laag mogelijk gemaakt door:

  • De formulieren op te delen in verschillende overzichtelijke stappen
  • De formulieren zich automatisch aanpassen op basis van wat er ingevuld wordt
  • Reeds bekende informatie over de scholen wordt waar mogelijk automatisch vooringevuld
  • Feedback te geven bij  foutief ingevulde velden

Speelse look & feel

Om basisschool leerkrachten over te halen om een culturele excursie te boeken hebben we veel aandacht besteed aan het creëren van een speelse en soepele gebruikservaring op de website. Door de de thema’s ‘bus’ en ‘Rotterdam’ te koppelen aan de huisstijl van Buzz010 hebben we een luchtig ontwerp gecreëerd met veel herkenbare elementen.

 

Daarnaast worden verschillende componenten op een originele, out-the-box, manier weergegeven zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid. Een mooi voorbeeld hiervan is het bestemmingsoverzicht (zie tablet bovenaan pagina), waarbij de bestemmingen schuine zijden hebben maar toch mooi in elkaar over gaan.

 

Uiteraard is de website volledig responsive en hebben we gebruik gemaakt van geavanceerde technieken op het gebied van responsiveness en performance optimalisatie.

Meer inspirerende ervaringen

Het voornaamste doel van Buzz010 is om ervoor te zorgen dat leerlingen uit omgeving Rotterdam vaker inspirerende en prikkelende ervaringen kunnen opdoen. Door scholen gratis busvervoer te bieden voor educatieve uitjes, wil Buzz010 één van de grootste hindernissen voor scholen weg nemen. Bij W3S Digital hebben we veel extra energie gekregen van het meewerken aan een concept dat de Rotterdamse jeugd helpt bij hun culturele ontwikkeling.

Bekijk ook andere cases