Een bibliotheek platform gemaakt voor de toekomst

  • Onderwijs
  • Design
  • Strategie
  • Platformen
  • Koppelingen

BplusC

afbeeldingen worden geladen...

BplusC is de bibliotheek van Leiden en omstreken met een groot aanbod van kunst en cultuur in de vorm van diverse cursussen en evenementen.

  • - Koppeling met NBC+ API (Koninklijke Bibliotheek)
  • - Koppeling met Vubis
  • - Koppeling met CursAd API

 

BplusC maakte voorheen gebruik van de WaaS (Website as a Service) van de Koninklijke Bibliotheek. Een systeem specifiek ontwikkeld voor openbare bibliotheken. Naast het CMS, worden ook de vormgeving en functionaliteiten centraal geregeld. Ideaal voor bibliotheken die passen in het traditionele stramien van een bibliotheek, maar niet afdoende voor BplusC, die met een eigen identiteit en een breder aanbod een andere behoefte kreeg.

 

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden, verdeeld over 5 locaties. Kortom, een sterke culturele functie met voortvloeiende behoeften in het nieuwe online platform.

 

Voor BplusC hebben we samen met Steets uit Veenendaal een platform ontwikkeld dat klaar is voor de toekomst. Een open look & feel, slimme koppelingen met backend systemen en Umbraco als intuïtief CMS waar alles in samenkomt.

NBC+ API

Voor het platform heeft W3S Digital een koppeling gemaakt met de API van de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC+ API). Hieruit haalt het platform alle informatie omtrent boeken, e-books, artikelen, etc. Denk aan gedetailleerde informatie over de uitgeverij, de auteur, etc. Feitelijk combineert de Nationale Bibliotheek Catalogus al het aanbod van publicaties van de aangesloten Nederlandse Openbare Bibliotheken.

Vubis

Waar NBC+ de inhoud presenteert, richt Vubis zich hoofdzakelijk op de beschikbaarheid van publicaties. W3S Digital heeft een koppeling gemaakt met Vubis door middel van het Iguana – XGateway koppelvlak en geeft informatie over de beschikbaarheid van een publicatie, de specifieke locatie en maakt het mogelijk om publicaties te reserveren.

Cursad Rest API

Een naadloze integratie van cursussen was voor BplusC een belangrijke wens voor het nieuwe platform. Voor het cursusaanbod maakt BplusC gebruik van het cursusadministratiesysteem van Cursad. Het systeem biedt talloze cursussen van BplusC aan zoals een workshop fotografie volgen, leren dansen of schilderen met olieverf, enz. Tal van cursussen zijn op het nieuwe platform beschikbaar doordat W3S Digital​ een koppeling heeft gelegd met de Cursad Rest API.

Umbraco CMS

Alle informatie- en datastromen komen bij elkaar in het Umbraco CMS. Hierbij heeft BplusC de mogelijkheid content uit de verschillende systemen te verrijken met afbeeldingen, video en tekst alvorens dit op het platform gepubliceerd wordt. Daarnaast wordt de uitgebreide agendafunctie in Umbraco beheerd.

Bekijk ook andere cases