_ Leden activeren door excellente platformen voor kennisdeling en samenwerken

 

Ledenorganisaties worstelen met leden werven en behouden, helemaal als het gaat om nieuwe generaties. Om te kunnen blijven groeien, moeten verenigingen nieuwe, (online georiënteerde) oplossingen ontwikkelen. W3S Digital helpt ledenorganisaties met het ontwikkelen van de juiste (software)oplossing, wat het probleem van jouw ledenorganisatie ook is.

Ledenorganisaties

 

Verbinding zoeken en communityvorming is voor ledenorganisaties vandaag de dag steeds lastiger. Het is één van de redenen dat veel ledenorganisaties hun doelgroep niet goed kunnen bereiken en het aantal leden terugdringt. Vaak is het ontbreken van een ‘mijn-omgeving’ of een verouderde ledenadministratie hier de oorzaak van.

 

Maar ook missen veel ledenorganisaties een koppeling met de website of het portal. Zo spelen er diverse oorzaken die ervoor zorgen dat leden achterblijven. Gelukkig kan W3S Digital helpen. Wat het probleem van jouw ledenorganisatie ook is, wij komen met de juiste (software)oplossing.

Waarom een digitale oplossing voor een ledenorganisatie?

 

Tot twee decennia geleden was het principe van een ledenorganisatie vrij eenvoudig: het verenigen van mensen met een gemeenschappelijke interesse, overtuiging of achtergrond. Hierbij hadden leden een duidelijk baat: financiële voordelen, gelijkgestemden rond zich, een duidelijke spreekbuis en toegang tot essentiële informatie. Wie lid werd, bleef meestal. 

 

Helaas veranderde dit met de komst van internet. Ineens was er een berg aan informatie digitaal verkrijgbaar. Daarnaast maakte de komst van social media het makkelijker om een groep met gelijkgestemden te vinden. Ledenorganisaties gingen met elkaar de concurrentie aan: plots was het geen evidentie meer om levenslang tot dezelfde kliek te horen. Wat ertoe leidde dat veel ledenorganisaties het ledenaantal zagen teruglopen.

Welke oplossingen bieden wij?

 

Iedere ledenorganisatie is uniek. Wij kijken graag naar jouw situatie en uitdagingen, en ontwikkelen hierbij een oplossing die perfect aansluit bij jouw verwachtingen. Wij zorgen dus voor een oplossing op maat. Zo heb jij altijd een unieke omgeving die is afgestemd op jouw wensen en die van jouw leden. Denk hierbij aan een: 

 

 • Forum
 • Wiki
 • Mijn omgeving 
 • Afspraakplanner
 • Een sectoren- & nieuwsoverzicht
 • Kennisbank
 • Digitaal samenwerken
 • Ledenadministratie

Wat kun je van ons verwachten?

 

W3S Digital heeft veel ervaring opgebouwd met ledenorganisaties. Daarnaast zijn we op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Door de gebruiker centraal te stellen en intensief samen te werken met ledenorganisaties, behalen we het gewenste resultaat. Ons vaste development team met kennis en ervaring in ledenverenigingen en het koppelen van door verenigingen gebruikte applicaties of software (bijvoorbeeld een CRM systeem of administratietool) gaat graag voor je aan de slag. Zo kunnen we je helpen bij: 

 1. Het ontwikkelen van een strategie passend op jouw applicatielandschap
 2. Het bieden van functionaliteiten om activatie en betrokkenheid onder leden te stimuleren
 3. Het ontwikkelen van functionaliteiten en applicaties die zorgen voor de digitale innovatie die leden verwachten
 4. Het bouwen van platformen waarbij het mogelijk is informatie met elkaar te delen. 

Wil je sparren?

 

Wil je sparren over de uitdagingen waar ledenorganisaties mee worstelen, de verschillende mogelijkheden bespreken en/of inspiratie opdoen om meer leden aan je te binden? Neem dan contact op met Anouk. 

 

Bel met Anouk Stuur haar een mail

 

 

Cases

Wij werken voor veel diverse ledenorganisaties. Ieder in een andere branche.

Blogs

 

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan bij ledenorganisaties.

Deze ervaring heeft gezorgd voor veel in-house kennis, die we graag met jou delen in onze blog