22 januari 2015

Extra opvallen met gekleurde browser tabs

digital development

Google Chrome Theme Color

Een nieuwe design optie voor de internetbrowser van Google. Je weet wel: het venster dat je opent, zodra je het internet op gaat ;-) Hier lees je hoe je het heel gemakkelijk kunt toepassen voor jouw eigen website.

Wat is het?

Met de release van de nieuwe browser op de Android Lollipop 5.0 kun je het tabblad van jouw website een eigen kleur geven. In de nieuwe browser van Google is een nieuwe meta tag beschikbaar voor Android Lollipop 5.0. Het gaat om de optie ‘theme color’. Deze meta tag maakt het mogelijk om de kleur van het tabblad in de browser aan te passen. Niet alleen het tabblad wordt gekleurd. Ook de statusbalk met notificaties krijgt een eigen kleurtje.

Naast het feit dat de feature een nieuw speeltje is voor webdesigners, heeft de kleur ook een andere functie. Zolang de meta tag bij andere websites nog niet is ingesteld, ontvangt jouw website hiermee dus extra aandacht. In de toekomst zal dat vást gaan veranderen, wanneer alle websites hun eigen merkkleuren gebruiken op eenzelfde manier. Maar nu creëert het een mooi ‘wow momentje’!

Wat moet ik hiervoor doen?

Om de kleur van de Lollipop Chrome browser aan te passen, plaats jij of de webmaster de onderstaande regel in de <head> tag van de website. Vergeet niet de hexcode even aan te passen naar de juiste kleur. That’s it!

<meta name="theme-color" content="#c8003c">

Waarop werkt deze kleurrijke toevoeging?

De functie is op dit moment alleen beschikbaar op Android 5.0 Lollipop. Het is (nog) onbekend of we deze functie ook op Android 4.4 kunnen verwachten en wellicht ook op desktop versies. Daarnaast zijn we benieuwd of andere browsers deze feature ook gaan oppakken. We’ll keep you posted!

Geschreven door: Jeffrey Arts