Umbraco CMS

Bij W3S werken we al een aantal jaar naar volle tevredenheid met Umbraco als content management systeem (CMS). De grootste pluspunten van Umbraco zijn de gebruiksvriendelijkheid, het open source karakter en de actieve community.

Bekijk ons werk

Wat is Umbraco?

Umbraco is een gebruiksvriendelijk content managementsysteem (CMS) gebaseerd op een opensource karakter. Hierdoor is Umbraco super flexibel en kunnen wij een geheel eigen design maken voor websites. Je bent dus niet gebonden aan templates. Door Umbraco te gebruiken kunnen we complexe websites en online platformen bouwen terwijl onze klanten in een simpel en gebruiksvriendelijk CMS werken. Bij W3S doe wij er ook alles aan om het CMS nóg gebruiksvriendelijker te maken.

Gebruiksvriendelijk voor contentbeheerders

Het Umbraco CMS is op een duidelijke manier opgebouwd. Het CMS weergeeft alle pagina’s op dezelfde manier zoals jouw website is opgebouwd. Hierdoor vind je gemakkelijk de pagina die je wilt bewerken. Je kan op basis van je eigen wensen verschillende soorten (content)pagina’s toevoegen. Denk hierbij aan een speciale productpagina's voor webshops of een landingspagina die speciaal voor Google Ads campagnes is opgesteld.

Umbraco websites zijn eenvoudig te onderhouden. Met standaard ingebouwde tabs voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en een overzichtelijk mediabibliotheek kan iedere content beheerder overweg met het CMS.

Super flexibel door open source

Het CMS van Umbraco focust zich met name op het bouwen van uitgebreide en complexe platformen op basis van open source. Hierdoor is Umbraco een CMS dat uitermate geschikt is voor (grotere) MKB-organisaties. Met Umbraco hebben wij veel vrijheid om het CMS naar wens van de klant in te richten. Doordat Umbraco een open source .NET platform is, kunnen wij verschillende systemen aan Umbraco koppelen. Zo koppelen wij met gemak software van leveranciers zoals Exact, AFAS en SAP aan je website. Met ruim 20 jaar ervaring kunnen we onszelf koppelkoningen noemen.

Traditioneel Umbraco vs Headless Umbraco

Umbraco is zowel beschikbaar als traditioneel CMS en als Headless CMS. Het verschil tussen een traditioneel CMS en een Headless CMS zit hem al in de naam. Bij een Headless CMS is de voorkant (head) gescheiden van de achterkant (body). In een traditioneel CMS zijn de voorkant en de achterkant met elkaar verweven. Voor content beheerders betekent dit concreet dat je o.a. je content voor je website, web applicatie en Android applicatie kunt beheren vanuit één centrale plek. Doormiddel van een API wordt de content verspreid over de verschillende platformen. Voor onze developers betekent een Headless CMS dat we gemakkelijk de nieuwste technologieën kunnen toepassen.

Umbraco Community Member

Umbraco wordt constant ontwikkeld door ruim 50 man en een community die verschillende modules produceert. Door de actieve community van developers wordt er veel kennis uitgewisseld, hierdoor wordt het CMS constant doorontwikkeld. W3S levert als community member een actieve bijdrage aan het platform door actief te zijn op diverse fora en aanpassingen in het systeem aan te dragen.

Wil je meer weten over Umbraco en de community? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over Umbraco

Neem contact op met één van onze experts voor meer informatie.

Stuur een bericht
Laat je terugbellen

Heb je een vraag?

Laat je terugbellen