Bij W3S maken we gebruik van open source software, dit doen we al sinds we begonnen in 1994. Open source software is software waarvan de code vrij is voor het publiek. Iedereen is vrij om code te kopiëren of te verspreiden. Het biedt gebruikers de vrijheid om te leren van elkaar, niet alleen binnen een organisatie, maar ook daarbuiten. Dit is voor ons een belangrijke reden om open source software te gebruiken.

Daarnaast gebruiken we open source omdat het ons en onze klanten veiligheid biedt. Het geeft transparantie in de code die we gebruiken, waardoor we qua veiligheid meer draakvlak creëren. Alle developers binnen de organisatie kijken kritisch naar de code die we gebruiken. Gemaakte fouten worden hierdoor sneller opgemerkt en opgelost met deze manier van werken. De kwaliteit blijft op deze manier ook gewaarborgd.

Umbraco

Het content management systeem dat wij vooral gebruiken is het open source ASP.NET CMS Umbraco. Het bedrijf groeit met ruim 20.000 nieuwe gebruikers per maand en in totaal wordt de software nu voor 320.000 websites gebruikt. Het CMS staat in de top 25 meest gebruikte Content Management Systemen ter wereld, dat heeft een reden.

Bij W3S houden we van de vrijheid die de open source software ons geeft. In tegenstelling tot sommige andere systemen geeft Umbraco ons de vrijheid om een eigen invulling te geven. Op deze manier kunnen we aanpassingen aanmaken in de core, die onze klanten willen. Het is voor ons belangrijk om te bewerkstelligen wat de klant voor ogen heeft, dat kan met Umbraco.

We leveren ook een bijdrage aan de community van Umbraco zelf. Onze ontwikkelaars zijn actief in het delen van kennis met andere Umbraco-ers en leren ook weer van hen. Samen (en met de hulp van) werken we aan de best mogelijke oplossing voor onze klant. Zo is er door ons een ORM ontwikkeld voor een klant van ons en later beschikbaar gesteld aan de community.

Meer weten over hoe wij ontwikkelen? Stuur ons even een mailtje!