18 mei 2018

W3S Google Custom Search beschikbaar als open source module!

nieuws

De W3S Google Custom Search module is vanaf heden met een open source beschikbaar gesteld aan de Umbraco community! In april 2017 heeft Google reeds aangekondigd dat vanaf april 2018 de Site Search Service automatisch zal worden vervangen door Google Custom Search.

Het grootste gevolg hiervan is dat er advertenties (ook van mogelijke concurrenten) in de zoekresultaten op je eigen website getoond kunnen worden. Omdat dit in de meeste gevallen niet wenselijk is, hebben we een alternatief in de vorm van een Umbraco plug-in ontwikkeld.

De W3S Google Custom Search spreekt de Google Custom Search REST API aan en toont de daarmee zoekresultaten zonder advertenties. Hiermee hebben we de kracht van het Google algoritme gecombineerd met de zoekinterface van W3S. Ook is er ook volledige vrijheid in de backoffice van Umbraco gecreëerd. Door de verschillende parameters kunnen bijvoorbeeld het aantal resultaten per pagina of het tonen van mogelijke spellingcorrecties worden beheerd.

Andere mogelijkheden van de plug-in zijn:

  • Het tonen van een bestandstypefilter om door specifieke bestandstypes (zoals PDF of .docx) te zoeken
  • De mogelijkheid om alleen de zoekresultaten binnen een bepaalde indexeringsperiode te tonen
  • Onderdelen van je websitestructuur uitsluiten van de resultaten (bijv. geen nieuws pagina's tonen)
  • Het instellen van het ophalen van meer zoekresultaten door een knop of paginering te plaatsen of te scrollen met auto load
  • Statistiekenpagina met zoektermen, spellingcorrecties en clicks binnen een opgegeven periode

Op onze blog kan je meer lezen over de mogelijkheden van de W3S Google Custom Search.

De package is gratis te downloaden via Umbraco, Github en Nuget.

Geschreven door: Tom Schimmel