26 november 2018

Terugblik DUUG Meetup @ W3S op 22 november 2018

event
nieuws

Afgelopen donderdag was het zover! In samenwerking met de Dutch Umbraco User Group (DUUG) hebben we een meetup georganiseerd voor Umbraco ontwikkelaars en redacteuren in Nederland. 

Aangezien het de eerste keer was dat W3S het event ging hosten, waren wij heel benieuwd hoe de opkomst zou zijn. Rond 17:00 uur kwamen de eersten al binnen druppelen, en om 17:45 stond het al behoorlijk vol. Aangezien we dichtbij de gezellige Witte de Withstraat zitten, hebben we bij één van onze favoriete lunchtentjes gevraagd of ze konden cateren. Warung Mini had het perfect voor elkaar en iedereen heeft genoten van het Surinaamse en Indonesische buffet wat was neergezet.

De saamhorigheid en harde kern van de DUUG members zorgde eigenlijk direct al voor een hele goede sfeer. Veel mensen kenden elkaar al en vonden het leuk om elkaar weer te ontmoeten om bij te praten. Voor de meetup waren twee sessies georganiseerd.

1) Sessie 1 - Hoe zet je een Umbraco package op? (W3S)

In de eerste sessie heeft Tom Schimmel van W3S verteld over hoe je een Umbraco package opzet en gebruikte als voorbeeld onze eigen W3S Google Custom Search module. Deze module is ontwikkeld als alternatief op het uitgefaseerde Google Site Search. Het geeft je de mogelijkheid om binnen een aantal korte stappen een zoekfunctionaliteit te integreren binnen je website op basis van de indexering van Google en het algoritme dat daar achter zit. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de package te downloaden en installeren op jouw Umbraco installatie.

Mocht je meer willen weten over deze package, check ons blog of de info op Github. Downloaden kan via de Umbraco Packages

2) Sessie 2 - Umbraco 8 – nieuwe versie, nieuwe kansen! (Novaware)

Na een break trapte Novaware uit Zwolle de tweede sessie af. Deze sessie ging over Umbraco V8. Novaware is de Alpha versie ingedoken en heeft iedereen de belangrijkste verschillen en overeenkomsten laten zien voor zover deze nu bekend zijn. Door het boeiende verhaal en de vele inhoudelijke vragen liep de sessie behoorlijk uit, maar Corné Strijkert & Leonard van der Plas van Novaware die de presentatie gaven deden het perfect.

Rond 23:00 uur gingen de laatsten de deur uit en draaiden we de deur dicht. We hebben een hele hoge opkomst gehad, iedereen die zich had aangemeld is gekomen en zelfs nog een enkele spontane aanwezige was erbij. Hoe dan ook was het event voor W3S voor herhaling vatbaar, we kijken nu al uit naar de volgende editie!

Geschreven door: Bob Timmers