Gebruiksvriendelijkheid en design gaan hand in hand. Naast het feit dat je website functioneel moet zijn, moet deze ook mooi zijn. Binnen enkele seconden beslist een bezoeker of je website voldoet aan de verwachting en aansluit op zijn/haar vraag. Hij blijft of vertrekt.

Succesvolle projecten uitdenken en neerzetten is onze passie. Onze designers storten zich vol overgave op jouw briefing, en proberen bij elk project het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Hoe wij werken
Om van elk project een succes te maken, is de conceptfase belangrijk. Tijdens de conceptfase duiken we in jouw organisatie. De problemen, doelstellingen en klanten - ofwel eindgebruikers - proberen we te doorgronden. Wat maakt jouw organisatie uniek? Wat zijn de doelgroepen? Wat wil je dat je bezoekers voor actie uitvoeren op de website?

We lezen je briefing, doen onderzoek en luisteren aandachtig. Al deze informatie helpt bij het formuleren van een helder concept. Een sterke basis, waar we vervolgens het complete product op baseren. Het design, de functionaliteiten, de userflows, de aanspreekvorm; alles moet bijdragen aan het behalen van jouw doelstellingen.

Het concept wordt uitgewerkt aan de hand van een aantal uitgangspunten, welke we visualiseren in een eerste designvoorstel. Het voorstel gaat pas echt leven als je het voor je ziet en ziet hoe ideeën, vorm krijgen in een echt webdesign. Je krijgt een beter beeld bij de wijze waarop je website de doelstellingen kan behalen. Het is cliché maar waar: een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Ben je overtuigd van het concept? Dan kunnen we aan de slag. Bouwen we verder op basis van dit ontwerp of gaan we de mogelijkheden verder verkennen? Welke functionaliteiten zijn nodig en welke pagina’s moeten er komen? Omdat je van tevoren niet altijd weet wat je aan het eind van de bouw van je product allemaal wilt hebben, pakken wij onze projecten Scrum aan.

Styleguide
Zodra de look & feel akkoord is, wordt er een styleguide ontwikkeld voor de developers. De styleguide bevat de volgende onderdelen:

  • tekstopmaak
  • kleuren
  • formulierelementen
  • buttons

Alle pagina’s en flows die ontbreken worden tijdens de sprints uitgewerkt in design of wireframe. Zo bouwen we stapje voor stapje het design uit, maar blijven we wel altijd controleren of de richting die we kiezen blijft voldoen aan de verwachtingen.

Benieuwd wat W3S voor jou kan betekenen?

Laten we kennismaken!