28 februari 2014

Umbraco 7 - vertrouwde basis, nieuw design

Sinds begin dit jaar is versie 7, van het veelgebruikte open-source CMS Umbraco, te downloaden. Onder de motorkap zijn er geen grote wijzigingen gedaan maar de vormgeving herken je niet meer terug! 

Nu laat W3S Digital natuurlijk geen kans onbenut om dit mooie product (voor de nerds, gebaseerd op .Net, MVC & AngularJS) te gebruiken. Het beveiligingsbedrijf Big Brother durfde met ons de uitdaging aan om Umbraco 7 in de praktijk in te zetten.

Maar wat is er anders? Hieronder zie een je screenshot van Umbraco 6 en Umbraco 7 waardoor je direct ziet wat het verschil is tussen de versies.

Links is versie 6 en rechts versie 7. Waar bij de vorige versie de menu's nogal lomp waren en knoppen nog wel eens gezocht moesten worden, is alles nu in een strak 2014 design gegoten. Ook nieuw is dat niet alles in de boom hoeft te staan, maar dat lange lijsten nu ook in een tabel getoond kunnen worden. En laten we vooral niet vergeten dat Umbraco 7 ook op een tablet goed werkt!

Nadeel van Umbraco 7 is wel dat door de nieuwe vormgeving veel plugins niet meer werken. Gelukkig is dit bij Umbraco een minder groot probleem dan bij bijvoorbeeld Drupal of Wordpress, omdat Umbraco out-of-the-box eigenlijk alle functionaliteiten heeft (en je dus bijna geen plugins meer nodig hebt) die je nodig heb om bijvoorbeeld een site als BigBrother.nl te maken.

Vorige week is de site opgeleverd aan een zeer tevreden klant, die enthousiast met Umbraco 7 aan de slag is gegaan. Is Umbraco iets voor u? Wij kunnen uw vragen beantwoorden of u verder helpen met advies. Neem contact met ons op!

Geschreven door: Ed van Koppen