13 juli 2017

Promoot je online content met Google Posts

google

Google heeft een nieuwe feature geïntroduceerd genaamd Google Posts. Waar voorheen alleen sport teams, film studio’s en musea deze social media functie mochten gebruiken, is het nu voor iedereen beschikbaar!

Wat is Google Posts?

Google Posts biedt organisaties de mogelijkheid om content direct tussen de Google zoekresultaten te plaatsen. Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld artikelen, evenementen of acties te delen op Google:

Alle posts die geplaatst worden komen terecht tussen je bedrijfsinformatie die gekoppeld is aan Google Mijn Bedrijf. Hierboven zie je een voorbeeld van een blogpost die wij gedeeld hebben. Ideaal voor organisaties die graag de laatste nieuwtjes rondom hun bedrijf of markt willen delen.

Hoe plaats je een Google Post?

Zoals gezegd is Google Post gekoppeld aan de Mijn Bedrijf-omgeving van Google. Je moet dus in het bezit zijn van een Mijn Bedrijf-account. Het is sowieso heel handig om dit te hebben, want hier kun je heel eenvoudig meer informatie geven over je organisatie zoals openingstijden, foto’s en contactgegevens! Google Posts is hier recentelijk aan toegevoegd.

Om te starten met Google Posts moet je eerst naar Google Mijn Bedrijf gaan:

Zoals je ziet hebben wij al eerder een post geplaatst! Zelf kun je nieuwe posts toevoegen door te gaan naar ‘Posts’ (rechts in de menubalk). Vervolgens kun je een post toevoegen door rechtsonder op de ‘new post’-button te klikken.

Zelf hebben wij een test post gemaakt over deze blog! Wij adviseren om niet teveel woorden te gebruiken en de afbeelding vierkant te houden (de vereiste minimale afmeting is 344x344)

Het is ook mogelijk om iets te plaatsen over een evenement, reservering (restaurants!), aanbiedingen of het aanvragen van offertes. Voor iedere organisatie wat wils!

Resultaat!

Nu kun je naar Google gaan om te kijken hoe het resultaat eruit ziet. Zoek op je bedrijfsnaam en bekijk je nieuwe post:

Klaar is kees! Een enorm handig middel voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om hun producten, diensten of content te promoten.

Kom je er niet helemaal uit met het plaatsen van een Google Posts? Stuur mij dan even een mailtje met de vraag of opmerking.

Geschreven door: Wouter