1 november 2013

Join the Revolution

digital development

Flashback! “Als alle computers in de wereld via een netwerk met elkaar verbonden zijn, zijn alle mensen in de wereld digitaal met elkaar verbonden”. In 1994 ging W3S daar iets mee doen en daar is eigenlijk maar weinig aan veranderd.

Alleen ‘hoe’, daar is een hoop aan veranderd. Het is mooi om in een dynamische wereld te leven waar de veranderende economie de kansen aan je presenteert. De 'Social Revolution' heeft het denken van merken drastisch aangepast.

Daar waar je als consument tevreden moest zijn met datgene wat je in de winkel kocht, is die positie 180 graden omgedraaid. Die ene consument laat zich horen op facebook als hij niet tevreden is en zijn bericht heeft de potentie vele duizenden mensen te bereiken. De airline die de bagage kwijt is kan tegenwoordig in een razend tempo de tweets om z’n oren zien vliegen. Voordat iemand een hotel boekt worden de reviews gelezen van reizigers die hem voor zijn gegaan. Tegenwoordig is de potentiële macht van het individu gigantisch.

Anno 2013 hebben we te maken met de 'Mobile Revolution'. Het mobiel internet gebruik, inclusief de tablet, was in het begin van dit jaar ongeveer 10%. Op dit moment is dat zelfs al 45%. Een enorme inpact op hoe websites en daarbij de content is ingericht. Want buiten dat responsive design en nieuwe devices het mogelijk maakt, gaat daar een culturele verandering aan vooraf. Tablets waren vroeger voor de innovators en early adaptors, maar tegenwoordig dient de early majority zich massaal aan. De bediening van smartphones en tablets is eenvoudig en transparant. Er is steeds meer know how over interface design wat het adoptie niveau gigantisch doet verhogen. 

Nu zou het kantelpunt kunnen komen dat er meer internetgebruik met mobiel en tablet is dan met een traditionele desktop of laptop. En dat maakt volgens ons dit jaar zo'n bijzonder jaar en worden wij daar erg enthousiast van want we zijn nog steeds bezig mensen aan elkaar te verbinden.

Geschreven door: Bob Timmers