21 oktober 2020

Deze 3 functionaliteiten maken jouw CMS nog gebruiksvriendelijker

umbraco

Sinds september dit jaar is de nieuwste versie van Umbraco (Umbraco 8.7) beschikbaar. Een van de vele nieuwe features is de Block List Editor. Deze feature maakt het CMS gebruiksvriendelijker en zorgt ervoor dat content nog gemakkelijker te beheren is.

Website op basis van een blokkendoosprincipe

Wij bouwen de websites voor onze klanten in Umbraco en op basis van het blokkendoosprincipe. Hierbij worden websites opgebouwd uit een aantal functionele blokken, die bepaald worden door de klant. Door de website zo te bouwen, zorgen we ervoor dat klanten hun website gemakkelijk zelf kunnen opbouwen en invullen. Wanneer je een nieuwe landingspagina aanmaakt kun je, zoals je onderstaand ziet, de blokken kiezen en vullen met content.

Het overzicht wordt steeds onduidelijker wanneer je veel verschillende blokken hebt. Door de nieuwe Block List Editor in Umbraco kunnen we dit voorkomen en wordt het bewerken van content een stuk gemakkelijker en leuker voor marketeers en andere content beheerders.

Het overzicht behouden met 3 nieuwe functionaliteiten

Wanneer je nu nieuwe pagina’s maakt, kun je kiezen uit de standaard blokken waaruit de pagina bestaat. Deze blokken onderscheiden zich met een titel en een icoontje. Met onderstaande functionaliteiten wordt je Umbraco CMS het nog overzichtelijker.

Thumbnails

In plaats van een icoontje en een titel kunnen wij nu een titel en een thumbnail plaatsen. Een kleine afbeelding van hoe de blok op jouw website eruit ziet. Zo zie je direct in het overzicht welke blok je nodig hebt en hoe deze er uit ziet.

Umbraco 8.7

Titel en omschrijving 

Wanneer je alle blokken en de content hebt toegevoegd, zie je in het overzicht enkel de namen van de blokken en niet wat er precies in staat. Nu kunnen we ervoor zorgen dat, dat overzicht duidelijker wordt, door de titel en de omschrijving van het blok te weergeven in het overzicht. Hierdoor weet je precies welke teksten er in de verschillende blokken staat.

Umbraco 8.7

"What you see is what you get" 

Zijn bovenstaande functionaliteiten niet genoeg? En wil je dus een nog betere gebruikerservaring in je CMS? Dan kunnen onze developers een echte “What You See Is What You Get” ervaring creëren door een live preview te weergeven terwijl je content aan het bewerken bent. Dit scheelt heel wat kliks op de ‘preview’-knop.

Wil je deze functionaliteiten in jouw CMS?

Door deze functionaliteiten te implementeren in jouw Umbraco CMS maak je het werk van marketeers en andere content beheerders een stuk makkelijker. Wil je meer weten over deze nieuwe functionaliteiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@w3s.nl of bel ons op 010 – 2700 333.

Geschreven door: