26 februari 2014

De marathon 2.0, het vervolg

event

De voorbereiding op een marathon gaat niet vanzelf. Zoals ik vorig jaar aangaf begon ik met een achterstand die alleen met veel arbeid om te buigen was naar een voorsprong.

Deze arbeid heb ik geleverd, waarvoor ik mijn thuisfront dank ben verschuldigd; Er zijn heel wat uren in gaan zitten en de gedachte dat deze in hoofdlijnen niet ten koste van privetijd zouden gaan bleek een illusie.

Sinds april vorig jaar heb ik 5 dagen 2 uur en 46 minuten hardgelopen. Hoewel het best meevalt als je het zo noteert, spreekt de afstand die ik in deze 123 uur heb afgelegd meer tot de verbeelding. Als je het op Google Maps als wandelroute uitzet kun je van Rotterdam naar Saint Tropez!

In de aanloop naar 13 april aanstaande, heb ik 2 wedstrijden gelopen. De 1e was een halve marathon in Den Haag, de 2e een hele marathon in Spijkenisse.

Hoewel het plan was in Spijkenisse een halve marathon te lopen samen met mijn vader, raakte hij een week voor de wedstrijd geblesseerd. Ik heb toen mijn inschrijving omgezet naar een hele marathon, met als hoofddoel een lange duurloop van 32 - 35 km te volbrengen.

Onder aanmoediging en ondersteuning van mijn vader op de fiets, waarvoor grote dank, heb ik de gezamenlijke afstand van onze geplande 2 halve marathons volbracht in het uitlopen van de hele marathon.

Volgende week zondag lopen Rutger en ik een halve marathon tijdens de CPC in Den Haag om de maand erna onze hoofdmissie te volbrengen: DE marathon van Rotterdam.

- Hoe ver is dat dan?
- Ver.
- Hoe lang doe je daar dan over?
- Lang... Omdat die zo ver is natuurlijk ;)

Komen jullie ons aanmoedigen?!

Geschreven door: Bjorn Hartgerink