24 augustus 2017

Beveilig je website met https [door middel van SSL]

digital development
marketing

UPDATE: Vanaf oktober 2017 krijgt iedere website een waarschuwing wanneer deze gebruikt maakt van een http verbinding. In de melding komt waarschijnlijk ‘NOT SECURE’ te staan, dit kan veel bezoekers afschrikken.

Misschien is het je al opgevallen: Google Chrome wil de veiligheid van websites meer naar voren laten komen. Websites met een https verbinding hebben nu een slotje in de adresbalk staan:

Het slotje laat zien dat de website er een beveiligde verbinding is gemaakt tussen de bezoeker en de website! Wij raden iedere website aan om hun eigen website beter te beveiligen, allereerst om je bezoekers gerust te stellen en daarnaast om niet een waarschuwingsmelding te ontvangen:

Zo'n melding wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dus voor een beveiligde verbinding met behulp van SSL.

Wat is SSL?

SSL is een soort protocol dat helpt bij het realiseren van een beveiligde verbinding tussen de web server en een browser. Het zorgt voor een gecodeerde verbinding, waardoor alle data op een veilige manier wordt uitgewisseld:

Hoe SSL werkt, dankzij Netvlies.nl

Waarom moet ik mijn website beveiligen?

Het toevoegen van een SSL brengt enkele voordelen met zich mee:

  • De verbinding zorgt ervoor dat persoonsgegevens of andere privacygevoelige data nooit in gevaar komen.
  • De bezoeker weet zeker dat hij of zij op de goede website is gekomen, want websites met een SSL zijn gevalideerd
  • Websites met een SSL krijgen voorrang in de zoekresultaten van Google omdat de gebruiker beveiligd wordt
  • Geen 'Not Secure' meldingen van Google

Zoals je leest is er eigenlijk geen reden om geen SSL protocol aan je website toe te voegen, het is het eerste waar wij voor zorgen bij de bouw van een nieuwe website voor een van onze klanten.

Waar beveiligt het tegen?

Iedere website eigenaar is verantwoordelijk voor zijn eigen website en de gegevens die hier verzameld worden. Heb je problemen met privacy gevoelige informatie op je website en komt dit bij de verkeerde persoon terecht? Dan ben jij verantwoordelijk!

Door de SSL verbinding toe te voegen ben je er zeker van dat alle persoonsgegevens vertrouwelijk behandeld worden. Bij sommige websites is dit van levensbelang, denk bijvoorbeeld aan webshop die betalingen behandelen!

Zo beveilig je je website

Ben jij degene die de website host? Dan kun je zelf een SSL certificaat aanvragen. Wij adviseren altijd om het certificaat te laten ondertekenen door een Certificate Authority (CA), omdat het certificaat dan automatisch door browsers als vertrouwd wordt gezien.

Via SSLCertificaten kun je een geschikt SSL certificaat kiezen die past bij jouw website. Zij laten het certificaat ook direct ondertekenen door een CA. Beheer je de website niet helemaal zelf? Vraag het dan zelf aan de web host!

Hulp nodig bij het beveiligen van je website?

Lukt het niet om je website te beveiligen of heb je nog vragen? Wij beantwoorden met alle plezier je vragen of helpen je op weg met het beveiligen van je website.

Geschreven door: Wouter