Ook nu blijft het belangrijk om te investeren in je online aanwezigheid. Soms lijkt het alsof de wereld even stil heeft gestaan in de afgelopen maanden. Maar niets is minder waar. Doordat we massaal thuis zijn gebleven, is vanuit de consument steeds meer een behoefte naar digitalisering. Je merkt het zelf misschien ook wel. Je besteedt je tijd meer online en verwacht van bedrijven dat zij jouw online-ervaring zo optimaal mogelijk maken. Niets is irritanter dan een website die te lang laadt, niet responsief is of gewoon super omslachtig. Tijd om kritisch te kijken naar jouw website.
Het is belangrijk om te blijven investeren in jouw website of online platform. Met name omdat jouw klanten steeds meer verwachten van een online omgeving. Door deze steeds groter wordende verwachtingen kan het zijn dat jouw website niet meer toereikend genoeg is. Het is dus goed om hiernaar te kijken. Met onderstaande focuspunten kun je ervoor zorgen dat, zeker in deze tijd, jouw website of online platform zich bindt aan jouw bezoekers/klanten.
Als je aan de slag gaat met een nieuwe website, laat je dit hoogstwaarschijnlijk bouwen door een extern bureau. Om je te helpen bij het uitkiezen van een geschikt bureau is een goede Website Briefing belangrijk. De website briefing bevat, een beetje kort door de bocht, al jouw wensen, verwachtingen en eisen van de website. Op basis hiervan kan de externe partij hun pitch uitschrijven. Het maken van zo’n Website Briefing is belangrijk voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Want als de Website Briefing niet goed in elkaar zit, kunnen de opdrachtnemers nooit iets pitchen waar jij enthousiast van wordt. En wordt de zoektocht voor het juiste bureau steeds lastiger.
Een geslaagd project start dus met een goed ingevulde Website Briefing. In grote lijnen moet je ervoor zorgen dat in ieder geval onderstaande punten goed verwerkt worden
Achtergrondinformatie
Het internetbureau waarmee jij in zee gaat, moet zo veel mogelijk weten over wat voor soort bedrijf je bent. Benoem dus de missie en visie die jullie hebben, wat jullie strategie is, wie jullie concurrentie is etc. Je moet ervoor zorgen dat het internetbureau in jouw huid kan kruipen.
Opdrachtomschrijving
Zorg voor een duidelijke en uitgebreide omschrijving van de opdracht. Laat duidelijk weten wat jij van het bureau verwacht en wat het eindresultaat moet zijn.
Techniek
Het is belangrijk om overzichtelijk te maken aan welke technische randvoorwaarden jouw website aan moet voldoen. Heb je de technische kennis niet in huis? Benader dan een expert die de voorwaarden op papier kan zetten.
Design
Heb je al een beeld van hoe je website eruit moet zien? De kleuren? De Lay-out? Mooi! Nu moet je ervoor zorgen dat het op papier komt. Laat een designer het uittekenen. Als je geen designer in dienst hebt, kun je altijd een aantal website zoeken die als referentie kunnen dienen.
Planning & Budget
Een duidelijke planning en budget is iets wat niet mag ontbreken aan een Website Briefing. Zorg voor een indicatie van de deadline, wanneer wil je dat het project live gaat? Het budget is vaak wat lastiger om vooraf aan te geven. Maar het is goed om een indicatie te geven zodat het internetbureau in kan schatten of jouw budget overeenkomt met het project wat gerealiseerd moet worden.
Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet in je Website Briefing hebben wij een Website Briefing template gemaakt. Dit template helpt je om in 12 stappen een zo compleet mogelijke Website Briefing op te stellen. Hierdoor kun je knallend van start met jouw nieuwe website of online platform.
👉Download hier de Website Briefing Template
Heb je hulp nodig met het invullen van je Website Briefing? Of wil je sparren over de mogelijkheden om jouw website te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 010 – 2700 333 of stuur een mailtje naar info@w3s.nl