19 januari 2016

[6] Beste Chrome extensies voor marketeers

marketing

De Google Chrome Web Store staat vol met honderduizenden extensies, apps, games en thema's. Dit zijn bijvoorbeeld spelletjes om de tijd te doden of een Spotify app. Binnen de webwinkel staan ook een aantal hele handige extensies die het leven van marketeers een stuk makkelijker maken. We hebben de 6 beste extensies voor marketeers op een rij gezet, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

Google Tag Assistant

De Tag Asisstant is essentieel als je werkt met Google Analytics, Google Tag Manager of Google Adwords. De extensie laat zien of alle scripts en codes van de bovenstaande services wel op de juiste manier zijn geïmplementeerd. Dit is een hulpmiddel voor marketeers die bijvoorbeeld Google Analytics implementaties doen voor haar klanten.
Download Google Tag Assistant

 

Rapportive

Deze extensie is voor perfect voor inbound marketeers. Een inbound lead die je white paper download geeft vaak alleen maar zijn of haar e-mailadres door. Rapportive helpt je om dat e-mailadres te koppelen aan zijn of haar social media profielen. Zodra je een mail krijgt in Gmail, geeft Rapportive alle mogelijke social media info over die persoon. Zo kun je direct meer informatie inwinnen over de nieuwe inbound lead en contact met hen opnemen.
Download Rapportive

Evernote

Tegenwoordig lijkt iedereen een eigen blog te hebben. Daarnaast brengen websites als Marketingfacts, Frankwatching of (internationaal) Hubspot dagelijks tientallen blogs uit. Het lijkt onmogelijk om dit allemaal bij te houden.

Evernote kan je helpen met het bijhouden van alle content die je dagelijks trotseert. In Evernote kun je alle content die je tegenkomt opslaan, daarnaast is het ook mogelijk om ideeën en notities toe te voegen. Zie het als je persoonlijke internet bibliotheek!
Download Evernote

Mozbar

Voor marketeers die zich veel bezighouden met de SEO, is de Mozbar dé extensie. Het laat belangrijke SEO informatie zien als Domein Autoriteit, Domein Mozrank, Externe Linkbuilding en keywords.

Zoals je hieronder ziet geeft de extensie per website een korte SEO analyse. Met de extensie kun je ook de SEO van je eigen website met die van de concurrent vergelijken. Daarnaast is het mogelijk om een meer gedetailleerde on-page SEO-analyse uit te voeren op specifieke websites.
Download Mozbar 

 

Check My Links

Iedere marketeer weet dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO. Niets is frustrerender dan alle links na te gaan nadat je een blogpost hebt geschreven, om er zeker van te zijn dat ze allemaal werken.

 

Gebruik Check My Links om er zeker van te zijn dat alle links op je pagina werken. Dit is niet alleen goed voor SEO, maar zorgt ook voor minder frustraties bij de bezoeker. Zoals hierboven te zien worden alle links gecheckt.
Download Check My Links

Buffer

Voor social media marketeers die op zoek zijn naar een handige manier om snel dingen te delen via social media, is er Buffer. Buffer zorgt ervoor dat je overal en altijd maar 1 klik verwijderd bent van het delen van content. Je hoeft niet langer linkjes te kopiëren of artikelen op te slaan en later terug te halen.

Door slechts 1 klik op de Buffer extensie krijg je een pop-up. In de pop-up kun je het desgewenste social media platform kiezen, het bericht typen, afbeeldingen toevoegen en het bericht direct delen (of een post plannen voor later). Het kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het delen van de eigen website content. Deze blog is ook via Buffer gepubliceerd op social media! Kortom: Buffer is onmisbaar voor de echte social media marketeers.
Download Buffer

Heb jij nog een extensie die voor jou onmisbaar is? Laat het ons weten. Als je meer informatie wilt over deze extensies en de werking ervan, neem dan contact met ons op!

Geschreven door: Wouter
Cookies?

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld.